Hipnoza ështe njëra ndër terapite me të lashta. Eshte qelsi në mes të psiqikes dhe trupit të shëndoshe.

Gjendja hipnotike e ashtuquajtura trans, eshte nje gjendje e këndshme dhe e qetë qe njeriu ne te njejten kohe e perjeton me vetedije te plote . 

Hipnoza ndikon në zgjuarjen e  sugjestionit pozitiv  me vetëdije , keshtu që arrihet te lirimi ose çbllokimi  i gjurmeve të mbetura  nga perjetime dhe  trauma te ndryshme . 

Fuçia e vetesherimit të organizmit aktivizohet dhe trupi rigjenerohet.

Gjatë hipnozes nese i hipnotizuari  ka deshire ta nderpren dhe mos te vazhdoj më tutje  athere mund të ndeprehet pa problem.

 

Praktikohet për:

  • Fobi te ndryshme (friga nga Aeroplani)
  • Lërja e duhanit
  • Humbja e peshes 
  • Pagjumësi
  • perjetime te nje shoku
  • Mungesë e vetbesimit
  • Mungese e koncentrimit