Hipnozë

Hipnoza ështe njëra ndër terapite me të lashta. Eshte qelsi në mes të psiqikes dhe trupit të shëndoshe.

Gjendja hipnotike e ashtuquajtura trans, eshte një gjendje e këndshme dhe e qetë qe njeriu ne të njejten kohe e perjeton me vetedije te plotë . 

Hipnoza ndikon në zgjuarjen e  sugjestionit pozitiv  me vetëdije, keshtu që arrihet të lirimi ose çbllokimi  i gjurmeve të mbetura  nga perjetime dhe  trauma të ndryshme . 

Fuçia e vetesherimit të organizmit aktivizohet dhe trupi rigjenerohet.

Gjatë hipnozes nese i hipnotizuari  ka deshire ta nderpren dhe mos të vazhdoj më tutje  atehere mund të ndeprehet pa problem.

 

Praktikohet për:

 • Fobi te ndryshme (friga nga Aeroplani)
 • Lërja e duhanit
 • Humbja e peshes 
 • Pagjumësi
 • perjetime të nje shoku
 • Mungesë e vetbesimit
 • Mungese e koncentrimit

 

Terapia e zhvillimit personal

 

Terapia e zhvillimt personal

 

Terapia e zhvillimit personal është. nje forme e terapisë bashkbiseduese që synon të fitojë një perspektivë  tjeter, lehtesimit mendor në menyrë qe ta bëjë më të lehtë ndryshimin e mendjes negative të mendimit dhe modelve të sjelljes, ngjarjet qe na kanë lënduar dhe formësuar ne sjellje jo te këndsheme. Terapija e zhvillimit personal është veqanerisht e pershtatshme për përdorim kur sjelljet  e padeshiruar te mendimeve qojne ne ndjenje te padeshirueshme emocionale. Për shembull, në rastin e frikes, varësive, bllokimeve mendore dhe shumë fenomene te tjer të ngjajshem.

 

Kjo terapi munde të ndihmon në:

 • Frika të ndryshme 
 • Mungese te motivimit
 • Pagjumesi
 • Mungese të vetbesimit 
 • Mungese te koncentrimit