Terapia-Kraniosakrale një relaksim i thellë!

 

 

Terapia kraniosakrale është nje formë e terapisë qe ka tiparet e saj themelore nga trajtimi osteopatik. Ka te bëjë          me përdorimin e teknikave te buta për te ndikuar ne rrjedhën e tru uji, i cili gjithashtu rrjedh në tonën kanali kurrizor Pozicioni i pllakave të kafkës mund te ndikohet ne terapin kraniosakrale. Qëllimi është te rivendosni një rrjedh te qëndrueshme te lëngut cerebrospinal (tru, uji), për shembull, duke lëshuar bllokime ne mënyr që te diagnostikoni dhe të ndikoni pozitivisht ne qrregullimet funksionale te sistemit nervor. Mbështet ndjenjen e trupit dhe gjithashtu mundë te sigurojë hapësirë për proceset emocionale. Qëllimi i terapisë Kraniosakrale është të promovohet rrjedha në trup.

 

Terapia Kraniosakrale ështe një terapi shumë e butë e trupit ne të cilen tregohet kujdes i madh për te pasur parasysh personalitetin e kilientit. Strukuturat fizike aktivizohen te vetërregullohen sistemi përmes impulsave të imta manuale, duke aktivizuar kështu fuqitë e tyre vetë-shëruese. Forcimi i resurseve tuaja se bashku me ndryshimin positiv në trup forcon shëndetin tuaj të pergjithshëm.    

 

Kjo terapi mund të ndihmon në:

 

  • Dhimbje/Migrenë

  • Dhimbje shpine/qafe

  • Lendime/dhimbje

  • Mbeshtetje gjatë shtatezanisë

  • Regjenerimi pas lindjes për nënen dhe fëmeijen

  • Veshtirësitë e koncentrimit

  • forcimi i sistemit imunitar 

  • Tingellimë në veshët